Free Oracle 1z0-301 Exam Demo

Exam Number/Code: A00-212

Exam Name: SAS Advanced Programming Exam for SAS 9

“SAS Advanced Programming Exam for SAS 9”, also known as A00-212 exam, is a SAS Institute certification.

1.Given the SAS data set AGES:

AGES

AGE

——-

9

12

15

The variable AGE contains character values.

The following SAS program is submitted:

data subset;

set ages;

where age > 12; A00-212

run;

How many observations are written out to the data set SUBSET?

A: 0

B: 1

C: 2

D: 3

Correct Answers: A

2.The following SAS program is submitted:

data temp.x;

set sasuser.y;

run;

What must be submitted prior to this SAS program for the program to execute successfully?

A: A LIBNAME statement for the libref TEMP only must be submitted.

B: A LIBNAME statement for the libref SASUSER only must be submitted.

C: LIBNAME statements for the librefs TEMP and SASUSER must be submitted. 310-200

D: No LIBNAME statement needs to be submitted.

Correct Answers: A

3.Given the SAS data set ONE:

ONE

Obs Dte

—— —–

1 09JAN2005

2 12JAN2005

The following SAS program is submitted:

data two;

set one;

day = ; 70-503(VB)

format dte date9.;

run;

The data set TWO is created:

TWO

Obs Dte Day

—– —- —–

1 09JAN2005 1

2 12JAN2005 4

Which expression successfully completed the program and created the variable DAY?

A: day(dte)

B: weekday(dte)

C: dayofweek(dte)

D: datdif(dte,’01jan2005’d,’act/act’)

Correct Answers: B

4.Given the SAS data sets EMPLOYEE and SALARY:

EMPLOYEE SALARY

Fname age name salary

——— —– ——– ——–

Bruce 30 Bruce 25000 HP0-X02

Dan 40 Bruce 35000

Dan 25000

The following SAS program is submitted:

data work.empdata;

by fname;

totsal + salary;

run;

Which MERGE statement correctly completes the program?

A: merge employee

salary rename = fname = name;

B: merge employee

salary rename(name = fname);

C: merge employee

salary (rename = (fname = name));

D: merge employee

salary (rename = (name = fname)); EX0-103

Correct Answers: D

5.The following SAS program is submitted:

data work.sets;

do until (prod gt 6);

prod + 1;

end;

run;

What is the value of the variable PROD in the output data set?

A: 6

B: 7

C: 8

D: . (missing numeric)

Correct Answers: B

6.Given the SAS data set PRICES: ee0-411

PRICES

prodid price producttype sales returns

——– —— —————- ——– ———

K12S 5.10 NETWORK 15 2

B132S 2.34 HARDWARE 300 10

R18KY2 1.29 SOFTWARE 25 5

3KL8BY 6.37 HARDWARE 125 15

DY65DW 5.60 HARDWARE 45 5

DGTY23 4.55 HARDWARE 67 2

The following SAS program is submitted:

data hware inter cheap;

set prices(keep = producttype price);

if producttype = ‘HARDWARE’ then output hware;

else if producttype = ‘NETWORK’ then output inter;

if price le 5.00; JN0-342

run;

How many observations does the HWARE data set contain?

A: 0

B: 2

C: 3

D: 4

Correct Answers: D

7.Given the SAS data set PRICES:

PRICES

prodid price producttype sales returns

———- —— ————– —— ———-

K12S 5.10 NETWORK 15 2

B132S 2.34 HARDWARE 300 10

R18KY2 1.29 SOFTWARE 25 5

3KL8BY 6.37 HARDWARE 125 15

DY65DW 5.60 HARDWARE 45 5

DGTY23 4.55 HARDWARE 67 2

The following SAS program is submitted:

data hware inter soft;

set prices (keep = producttype price);

if price le 5.00;

if producttype = ‘HARDWARE’ then output HWARE;

else if producttype = ‘NETWORK’ then output INTER; HT0-201

else if producttype = ‘SOFTWARE’ then output SOFT;

run;

How many observations does the HWARE data set contain?

A: 0

B: 2

C: 3

D: 4

Correct Answers: B

8.The following SAS program is submitted:

data test;

infile ‘file specification’;

input name $ amount @@;

run;

Which of the following is true?

A: Two @@ together are the same as one @.

B: Two @@ hold the data records until the bottom of the DATA step.

C: Two @@ hold the raw data record across iterations of the DATA step.

D: Two @@ are invalid syntax and will cause the program to fail to execute.ec0-479

Correct Answers: C

9.The value 110700 is stored in a numeric variable named SALARY. Which FORMAT statement displays the value as $110,700.00 in a report?

A: format salary comma11.2;

B: format salary dollar8.2;

C: format salary dollar11.2;

D: format salary comma8.2 dollar8.2;

Correct Answers: C

10.The following SAS program is submitted:

data work.accounting;

set work.dept1 work.dept2; 922-089

jobcode = ‘FA1’;

length jobcode $ 8;

run;

A character variable named JOBCODE is contained in both the WORK.DEPT1 and WORK.DEPT2 SAS data sets.

The variable JOBCODE has a length of 5 in the WORK.DEPT1 data set and a length of 7 in the WORK.DEPT2 data set.

What is the length of the variable JOBCODE in the output data set?

A: 3

B: 5

C: 7

D: 8

Correct Answers: B

More Information:70-541(VB) 70-634 642-586 70-284 n10-003

http://pennychen2009.articlealley.com/free-oracle-1z0301-exam-demo-555536.html